draadloos alarmsysteem
 Zwenkbare Brandhaspels  thumbnail

Zwenkbare Brandhaspels

Published Aug 01, 23
7 min read

Plaatsing Brandwerende Deuren

Als je geen kast hebt, plaats je deze producten best op het vloerniveau: zo is er minder gevaar wanneer er een fles omvalt. Best plaats je deze producten ook per categorie samen in een bak. Op die manier zullen de producten je vloer niet kunnen aantasten of zich verspreiden in de ruimte wanneer ze lekken. Panieksituaties Vermijden Bij Evacuatie.

Het is geen goed idee om een doosje lucifers of een aansteker naast het gasvuur te leggen. oxiderend ontvlambaar ontplofbaar 13 14 Verwijder gevaarlijke producten die je niet meer nodig hebt uit je lokalen. Berg alle andere gevaarlijke producten op in een veilige, afsluitbare kast. Zorg ervoor dat op elke fles of potje duidelijk de inhoud geschreven staat.Gas hoort buiten in open lucht opgeslagen te worden, op zo n manier dat misbruik onmogelijk is. Gasflessen mogen niet opgeslagen worden binnen in het lokaal. Flessengas daalt en zal aan de grond blijven hangen. Verkoop Bovengrondse Hydranten. Als flessengas ontsnapt in het lokaal, kan één kleine vonk het hele lokaal in lichterlaaie zetten.

  1. 4 ELEKTRICITEIT Een van de minder gekende bronnen van brandrisico s is elektriciteit. Iedereen weet dat je van elektriciteit een schok kan krijgen, maar met het idee dat elektriciteit ook brand kan veroorzaken, wordt meestal minder rekening gehouden. Wanneer een brand wordt veroorzaakt door elektriciteit, is dit meestal niet te wijten aan een fout in de vaste bekabeling, maar wel aan een fout in een apparaat of in de losse bekabeling, zoals verlengsnoeren, dominostekkers of de zogenaamde kattenkoppen.

Als algemene stelregel geven we mee dat elektriciteit een zaak voor specialisten is. Begin er niet zelf aan te knoeien, maar zoek iemand die er verstand van heeft, zeker wanneer het gaat over infrastructuurwerken of herstellingen. Maar ook in de dagelijkse werking moet je aandacht besteden aan elektriciteit. 14 Rol verlengkabels steeds volledig af.

Onderhoud Conventionele Gascentrales

Probeer de zware verbruikers van elektriciteit over de verschillende15 stroomkringen te spreiden. Een zware verbruiker is meestal een apparaat dat koelte of warmte produceert: diepvriezers, koelkasten, elektrisch fornuis, kookplaat, elektrische kachels... Zet je teveel zware verbruikers op één stroomkring, dan zal je die overbelasten. Steek nooit een verdeelstekker in een andere verdeelstekker.

Laat elektriciteitsdefecten met voorrang herstellen. Dit geldt niet alleen voor defecte apparaten, maar ook voor dat ene stopcontact waar iemand met een tafel tegen gestoten heeft en dat nu dus half afgebroken is. Vervang zekeringen steeds door de juiste zekeringen. Neem de oude zekering mee naar de winkel wanneer je een nieuwe gaat halen - deurmagneten offerte aanvragen.

Deze lamp blijft wel branden maar gaat binnenin smelten, wat dan weer aanleiding kan geven tot brand. Een lager vermogen mag wel altijd. Tot zover de klassieke elektriciteit. Over naar de draagbare vorm van elektriciteit: batterijen. Een batterij levert net zoals een stopcontact stroom en spanning, maar meestal wel in kleinere hoeveelheden en minder lang.

Gooi nooit batterijen of apparaten met een batterij in de vuilbak. Dat geeft niet alleen problemen bij de huisvuilverwerking, maar veroorzaakt ook een brandrisico in de vuilzak! Verzamel de lege batterijen op een vaste plaats in het lokaal, gescheiden van alle andere metalen en brandbare stoffen - Compartimentering Deurmagneten. Je verzamelt ze best in een kartonnen of plastieken doos.

ALL FIRE SECURITY

Risquons-Toutsteenweg 536, 7700 MOESKROEN
+32 (0)56 42 32 29
Klik hier voor meer

Controleer batterijen vooraleer je probeert ze op te laden. Het zou niet de eerste keer zijn dat er per ongeluk een klassieke, niet-herlaadbare batterij in een oplader belandt en brand veroorzaakt. 1. 5 DE KEUKEN EN ZIJN RISICO S Een van de meest risicovolle plekken voor brand is de keuken.

Brandbeveiliging Brandblussers

Maar... iemand was vergeten de frietketel uit te trekken (Leveranciers Keuring Brandblussers). De handdoek werd heet en begon te branden. Bij het bakken van een aantal worsten sloeg het vuur in de pan. De persoon die aan het bakken was, liep in paniek de keuken uit. De keuken is helemaal uitgebrand. Bij activiteiten in de keuken moet, wat er ook gebeurt, permanent een leider aanwezig zijn.

Hij moet in geval van nood ook alle gaskranen kunnen afsluiten. Verder moet er in een keuken ook een blusdeken aanwezig zijn. Vaak kent men het juiste gebruik ervan niet. Dit kan ervoor zorgen dat de gebruiker van het deken brandwonden oploopt of dat de situatie verergert. Meer info over het blusdeken en het gebruik ervan vind je op pagina 48 en 55.

Controleer na het gebruik van de keuken of: alle elektrische toestellen (frietketel, stoomketel, microgolf.. - Onderhoud Analoog Adresseerbare Gascentrales.) uitgeschakeld zijn alle gasvuren uit zijn de aardgaskraan in de keuken dicht is de gasflessen dicht zijn alle vuren leeg zijn Laat nooit hete pannen of potten (alleen) achter in het lokaal, maar zorg ervoor dat ze afgekoeld zijn.

Na de vaat blijven deze nat achter en worden ze netjes op de radiator gehangen om te drogen. Maar eens een vaatdoek of handdoek droog is, blijft de radiator ver- 17 warmen en loop je het risico dat de doeken in brand schieten. Hang je handdoeken dus niet op de radiator, maar wel op een stoel of een rekje in de buurt ervan.

  1. 6 ROKEN ROND JEUGDLOKALEN Wist je dat onvoorzichtigheid van rokers de voornaamste brandoorzaak is, na brandstichting en kwaad opzet? Organiseer daarom het roken goed. Zorg dat er buiten aan het lokaal een goeie, degelijke, goed dovende, niet verplaatsbare asbak staat. Zorg dat het duidelijk is voor de rokers dat dit de enige plek is waar ze mogen roken.

Pictogrammen

Maar waar blijf je buiten met die peuk na het roken? Het is in elk geval geen goed idee om peuken zomaar in een vuilbak te gooien - Keuring Brandblussers. Je bent immers nooit helemaal zeker dat de peuk wel volledig uitgedoofd is. Asbakken mogen enkel buiten opgesteld worden. Je hebt tegenwoordig asbakken voor buiten in alle kleuren en maten.

Neem een groot oud blik, vul dat voor de helft met wit zand en plaats deze peukenbakken op jullie favoriete rookplaats. Iedereen kan daarin zijn peuken doven (Offerte Vaste Brandhaspels). Achteraf kan je de peuken er simpelweg uithalen of zeven. Roken in jeugdlokalen is bij wet verboden. In elk jeugdlokaal moeten pictogrammen worden aangebracht verboden te roken en er mogen geen asbakken in het lokaal aanwezig zijn.

Deze vatten vlam toen een jongen een sterretje aanstak (Brandhaspels). De takken waren niet geïmpregneerd met een brandwerend middel. Was dit wel het geval geweest, dan had het volgens Reijman langer geduurd voordat het vuur zich had verspreid en hadden mensen meer tijd gehad om een veilige plek te zoeken. 1 januari 2001 ramp Volendam Zowel bij de ramp in Volendam als bij de Switelbrand (ramp in Switel-hotel 31 december 1994) was de kerstinkleding de hoofdrolspeler in het drama dat zich afspeelde.

Heel het jaar door gebruiken we, zonder ons ervan bewust te zijn, brandbare decoratiematerialen. Enkele voorbeelden: Slingers knutselen met papier is tof, maar papier is uiterst brandbaar. Gordijnen van gewone stof gaan bij de minste aanraking met vuur gretig in vlammen op. Oude tenten of camouflagenetten geven je lokaal een avontuurlijke en coole look, maar vallen ook brandend op je hoofd als er brand uitbreekt.

brandbaar materiaal (papier) en een warmtebron. Een muur vol posters maakt van je lokaal een jeugdige plek. Maar via deze posters slaat het vuur snel over naar ander brandbaar materiaal. Hang posters daarom minimaal 1 meter uit elkaar. Zo slaat de brand minder snel over van de ene naar de andere muur.

Hoeveel Branddetectoren?

Ze kunnen uren en dagen smeulen vooraleer er brand ontstaat. Stoffen zetels zullen sneller vuur vatten dan lederen zetels. 1819 Kaarsen in een lokaal zorgen voor heel wat sfeer, maar kunnen ook voor brand zorgen. Gebruik nooit kaarsen in de buurt van papier, decoratie, droge takken, kerstbomen. Als je toch (op een veilige afstand van brandbaar materiaal) kaarsen gebruikt, zorg er dan voor dat zij niet kunnen omvallen.

Laat brandende kaarsen nooit alleen achter. Een kerstboom is mooi in een jeugdlokaal en tof om met de leden te versieren (Onderhoud Veiligheidsverlichting). Maar weet wel dat een kerstboom uiterst brandbaar is, zeker wanneer hij al enkele dagen uitgedroogd in je lokaal staat. Best behandel je de kerstboom vooraf met een brandvertrager (verkrijgbaar in doe-het-zelf winkels).Zet de kerstboom meteen buiten als de kerstactiviteit voorbij is. We weten dat het onrealistisch is om te verwachten dat je alle brandbare materialen uit je lokaal weert. Dat zou de jeugdlokalen bovendien erg kil en ongezellig maken. Veiligheidsverlichting Huren. We willen jullie echter wel duidelijk maken dat de inkleding van een lokaal serieuze risico s met zich kan meebrengen.

Zorg ervoor dat brandbare materialen altijd uit de buurt blijven van alle mogelijke hitte- en ontstekingsbronnen zoals verwarmingstoestellen, lampen, elektrische toestellen, kaarsen en vuurwerk. 1920 2 PRAAT EROVER! 2. 1 PRAAT EROVER BINNEN DE EIGEN VERENIGING Zorg ervoor dat iedereen van de leidingploeg het lokaal goed kent. Weet iedereen hoe op een correcte manier de verwarming aan te krijgen? Waar draai je het gas open? Waar en waarom stockeer je gevaarlijke (kuis)producten in een gesloten kast? Brandveiligheid is een thema waaraan iedereen kan en moet meehelpen.

Latest Posts

Alarmsystemen

Published Jan 11, 24
6 min read

Normcommissie Alarmsystemen

Published Jan 07, 24
4 min read